0110.be logo

~ Wat we in Halmstad doen

Halmstad University

Mel en ik zijn bezig aan een systeem om war games te ondersteunen. War games zijn grootschalige ramp-oefeningen.

Bijvoorbeeld een aanval van terroristen op een kerncentrale. Er wordt een bepaald scenario opgesteld: terroristen gijzelen werknemers en dreigen de boel op te blazen. Er wordt op deze situatie gereageerd door iedereen die daar in het echt ook mee zou te maken hebben: politie, swat teams, er worden fake nieuwsberichten gemaakt door de media, de werknemers van de centrale zelf,....
Tijdens die simulatie wordt adhv vragenlijsten gepolst hoe goed (of slecht) alles verloopt. Die vragenlijsten komen op een beveiligde website die wij aan het programmeren zijn. Die data is dan de basis voor een rapport met de bevindingen: wat verliep er goed en wat kan beter.

We gebruiken het ASP.NET 2.0 platform in samenwerking met een sql express 2005 database én een object database: db4o. Daarmee zijn we aan het experimenteren. Daarbij horen unit tests en load tests. Daaruit blijkt dat Db4o zijn beloftes waar maakt:

Embed db4o's native Java and .NET open source object database engine into your product and store even the most complex object structures with only one line of code. db4o slashes development cost and time, provides superior performance, and requires no DBA.

blijkbaar zijn we verplicht een access database te gebruiken, hoe 1994, zucht.


~ Hallo uit halmstad

We zijn hier eergisteren (maandag) aangekomen. We namen het vliegtuig van Brussel naar Kopenhagen en dan de trein naar Halmstad. De reis is volledig volgens plan verlopen, we kwamen zoals gepland om 16.54 toe. Dus daar valt niet veel spannends over te melden. Bij deze: niets spannends wink ([;)]).

Sinds kort, drie minuuten dus, heb ik draadloos internet op mijn kamer. Dat is praktisch omdat een groot deel van onze opdracht "maak een website" is. Aan die opdracht kunnen we ten vroegste vrijdag beginnen: vrijdag krijgen we een uitgebreidere briefing over wat we moeten doen. Gisteren kregen we al een oppervlakkige uitleg tijdens een lunch met onze mentor.