0110.be logo

~ Stage bij kunstencentrum Vooruit

Vooruit Logo

Kunstencentrum Vooruit heeft sinds kort een nieuwe site opgericht. Aan de site is een community luik gekoppeld waarop gebruikers een profiel kunnen aanmaken en evenementen op een persoonlijke wishlist kunnen plaatsen. Daarnaast kunnen ze er ook tickets voor voorstellingen kopen. Ook kunnen de gebruikers relaties tussen zichzelf en vrienden leggen.

Aan de hand van die gegevens en de gegevens van in het back-office systeem zou het mogelijk moeten zijn om een cultureel profiel op te stellen van de gebruikers en ze gepersonaliseerde, relevante tips geven. De voordelen van zo’n Customer Intelligence systeem zijn legio:

En dat C.I. systeem gaan wij volgend jaar ontwikkelen. Er zal een uitgebreid onderzoek gebeuren naar de manier waarop en daarna wordt een implementatie gekoppeld met de in Ruby on Rails ontwikkelde website.


~ Muzieksmaak in een grafiekje

Dit is een grafiekje waarop je de evolutie van mijn muziekale smaak kan zien tijdens de voorbije twee jaar. De dikte van de stroom toont de populariteit tijdens die periode aan. Onderaan staat er in het klein een tijdslijn. Klik voor de (erg) grote versie.

Joren zijn persoonlijke muzieksmaak en dat in één grafiekje.