0110.be logo

~ TwinSeats heeft Apps For Ghent gewonnen!

Vorige zaterdag werd Apps For Ghent georganiseerd: een activiteit om het belang van open data te onderstrepen in navolging van onder meer Apps For Amsterdam en New York City Big App. Tijdens de voormiddag kwamen er verschillende organisaties hun open gestelde data voorstellen de namiddag werd gereserveerd voor een wedstrijd. Het doel van de wedstrijd was om in enkele uren een concept uit te werken en meteen voor te stellen. Het uitgewerkte prototype moest gedeeltelijk functioneren en gebruik maken van (Gentse) open data.

Luk Verhelst en ikzelf hebben er TwinSeats voorgesteld.

TwinSeats is een website / online initiatief om nieuwe mensen te leren kennen. Met hen deel je dezelfde culturele interesse en ga je vervolgens samen naar deze of gene voorstelling. Door events centraal te stellen kan TwinSeats uitzonderlijke cultuurburen zoeken. Leden vinden die cultuurburen dankzij een gezamenlijke voorliefde voor een artiest of attractie of eender welke bezigheid in de vrijetijdssfeer.

Het prototype is ondertussen terug te vinden op TwinSeats.be. Let wel dit is in enkele uren in elkaar geflanst en is verre van ‘af’, het achterliggende concept is belangrijker.

Samen met Wa Kank Doen van SumoCoders werden we door de jury tot winnaar uitgeroepen. Maandag verscheen er een artikel in de Standaard over AppsForGhent met een vermelding van TwinSeats. Op de Apps For Ghent site is uiteraard ook iets te vinden over TwinSeats ook het juryverslag is er te vinden. Zoals het hoort bij die categorie evenementen werd ook wat afgetweet.

Er is ook een publieksprijs verbonden aan AppsForGhent die wordt over enkele weken uitgereikt.